Békásmegyeri Piac és Közösségi tér fejlesztése

A megújuló békásmegyeri piac a szolgáltatások színvonalának megtartásával és emelésével rendezettebb, tisztább környezetben tudja kielégíteni mind a vásárlók, mind a kereskedők részéről felmerülő lakossági igényeket. A piac a mostani helyéhez képest nyugatabbra, a jelenlegi vállalkozói piac helyén fog megépülni. A támogatott tervek szerint egy fedett-nyitott őstermelői piaccal, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú épületrészekkel rendelkező piaccsarnok épül, melyhez egy 2500 m²-es nyitott, árkádos terekkel lehatárolt, többfunkciós burkolt tér kapcsolódik. A piac alá egy 190 férőhelyes mélygarázs is épül.

Az építéshez szükséges anyagok kiválasztásánál az esztétikusság, időtállóság és a magas minőség kritériumai voltak a legfőbb szempontok. Összesen 109 üzletnek jut majd hely a megújuló külső és belső területen. A piac nem csak a bevásárlás, hanem a találkozás és szabadidő eltöltés tere is lesz. Békásmegyer növekvő lakosságának szüksége van egy könnyen megközelíthető, modern közösségi térre, ahol vendéglátóhelyek, üzletek is kiszolgálják majd a látogatókat, ami a találkozás, időtöltés tere is lehet.

A fejlesztés előkészítése 2016 májusában kezdődött. A Heltai Jenő téren lévő Vásárcsarnok árusai az építkezés ütemezésének első szakaszában, azaz jelenleg is, a helyükön maradtak. A kint áruló vállalkozók és őstermelők egy új területet kaptak, az Ideiglenes Piacot a Pünkösdfürdő és Hatvany Lajos utca sarkán. Az új piac építési munkái 2017 szeptemberben kezdődtek el és várhatóan 2019 végére fejeződnek majd be.

Kapcsolódó anyagok:
2019-re megújul a békásmegyeri piac és környéke
3,5 milliárd forint támogatás a békásmegyeri piacra
A Békásmegyeri Piac fejlesztésének ütemezése
Békásmegyeri Piac: zajlanak az előkészületek
Elkezdődnek a Békásmegyeri Piac építési munkálatai
Megnyitott az ideiglenes piac Békásmegyeren
Megnyílt az Ideiglenes Piac Békásmegyeren
Zajlik a vállalkozói piac bontása Békásmegyeren
Régészeti vizsgálatok voltak a Békásmegyeri Piacon
Indul a Békásmegyeri piac építése
Békásmegyeri Piac: megkezdődik a mélygarázs építése