Bölcsőde épületek időszakos felújítása

Az önkormányzat által fenntartott bölcsődék (11 db) jelenleg egy kivétellel 30 évnél idősebb épületek, melyek korszerűsítésre, felújításra szorulnak. Ugyan az udvarok néhány éve egy hasonló program keretében megújultak, az épületek szigetelése, nyílászárói megérettek a cserére, korszerűsítésre. A cél, korszerű és energiatakarékos épületeket létrehozni, melyek könnyebben fenntarthatók és a gyerekek és az intézmények dolgozói számára komfortosabb környezetet biztosítanak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2018-ban a „VEKOP-6.1.1-15-BP1 – Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” elnevezésű pályázaton szerepelt sikeresen. A Széchenyi 2020 program, Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program pályázata jóvoltából megkezdődhetett az egy telephelyen működő Óbudai Egyesített Bölcsődék, Víziorgona 1. Bölcsőde, valamint az Óbudai Mesevilág Óvoda, Víziorgona u. 1. szám alatt található intézmények leromlott állapotú épületének felújítása.

A projekt célkitűzései a következők
– a munkavállalói mobilitás, elsősorban a kisgyermekes szülők (főleg a nők) munkaerőpiacra történő visszatérésének, munkavállalásának támogatása, a 3-6-7 éves gyerekek bölcsődei és óvodai elhelyezésének biztosításával;
– a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásoknak, az 37/2014. (IV.30.) EMMI rendeletnek való megfelelés biztosítása;
– az intézmények által nyújtott szolgáltatások minőségének javítása.

A Víziorgona bölcsődében többek között burkolatcserére, felújítási munkákra, a vizesblokkok felújítására, homlokzati hőszigetelésre, eszközcserére lehet számítani a munkálatok keretében. Az Óbudai Mesevilág Óvodában hasonlóképpen, az energetikai korszerűsítéshez kötődő homlokzati és nyílászárókat érintő munkák és gépészeti, belső szépészeti munkák várhatók.