Holdudvar park rehabilitációja

A Holdudvar park egy nagy lakótömb közepén várja, hogy több generáció számára is találkozási pontként funkcionáló, időtöltési lehetőségekben gazdag szabadidőparkká válhasson. A terület hajdan jelentős „forgalmat” bonyolított, sok család örömmel használta a dimbes-dombos, zöld parkot. Ez a hajdani népszerűség mára jelentősen megkopott, egyértelmű volt, hogy ahhoz, hogy a környéken élők újra megszeressék és használni kezdjék a Holdudvart, modernizálni, szépíteni, és népszerű funkciókban bővíteni kell a területet.

A közösségi tervezéssel kialakult új koncepció szerint a park megtartja majd dombos-fás jellegét, ugyanakkor kiegészül olyan funkciókkal, amik nem csak a keresztülhaladásra, hanem sokkal inkább megállásra és időtöltésre csábítanak. Játékokkal, vizes elemekkel, kreatív térkialakítással új közösségi terek integrálásával a Holdudvar a környék közterületeinek „sztárjává” válhat.

A fejlesztés a TÉR_KÖZ 2016 pályázaton 449 millió forintos támogatást nyert a fővárosi önkormányzattól, a III. kerületi önkormányzat pedig majd 300 millió forintos önrésszel vesz részt a projektben. A projekt előkészítésének keretében 2018 márciusában organizációs tervezésre került sor, lakossági bevonással. Ezen az alkalmon az építkezés lebonyolítói a kivitelezés ütemezését és a lezárások optimális kialakítását beszélték át a környéken élőkkel. A Holdudvar park projektindító eseménye 2018. május 26-án egy közösségi piknik volt, ahol gyerekeknek szóló programokkal, piknik falatokkal várták a szervezők a környéken élőket. A május 28-i héten sor került a munkaterület átadására, június első felében pedig elindult a kivitelezés.

A kivitelezés során a park területe zónákra osztva kerül majd lekerítésre. Elsőként a szolgáltatóház és az Ágoston utca társasházai közötti terület, valamint a központi tér került lezárásra. Itt zajlott le a burkolatok megújítása, lépcsők kialakítása, akadálymentes feljáró kialakítása, aszfaltozott területek felújítása, futópálya kialakítása és növényesítési munkák. Jelenleg e terület része már elkészült és a közlekedés számára használható.

2018. nyarán a Váradi utcai Általános Iskola előtti sétány, valamint az Ágoston Művészeti Óvoda bejáratainak környéke került megújításra. Főként közműmunkálatok, burkolatcsere, növényesítés zajlott le. 2018 őszén újabb nagy ütemként a Bécsi úti társasházak előtti burkolatok megújítása zajlik.

Az aktuális lezárásokat, építkezéssel kapcsolatos híreket a www.holdudvarpark.blog.hu oldalon folyamatosan frissítjük.

Kapcsolódó anyagok:
Indul a Holdudvar közösségi tervezése
Bemutatták a Holdudvar megújításának terveit
Nyert a Holdudvar és a Derű utcai park
2018-ban indul a Holdudvar projekt kivitelezése