Iskolabüfé program

Az egészséges életmódra nevelés egyik hangsúlyos területe a megfelelő táplálkozási szokások kialakítása. Ezt hivatott elősegíti a kerületi általános iskolákban immár 10 éve működő, a Védőnői Szolgálat által koordinált Iskolabüfé Program.
A program során két alkalommal ellenőrzik az iskolabüfék kínálatát az iskola-egészségügyi szolgálat munkatársai, egyúttal meghirdetésre kerül az “Év iskolabüféje” cím és sor kerül a kerületi diákok táplálkozási vetélkedőjére is. A verseny célja, hogy a résztvevő iskolabüfékben minél nagyobb arányban jelenjenek meg az egészséges ételek (pl. teljes kiőrlésű lisztből készült szendvicsek, pékáru, tejes italok, zöldség, gyümölcs) a kevésbé ajánlott, zsírdúsabb, szénhidrátban gazdag élelmiszerekkel (fehér lisztből készült pékárú, szénsavas üdítőitalok, chips, stb.) szemben, továbbá, hogy a tanulók egészségtudatos táplálkozással kapcsolatos ismeretei bővüljenek.