Szépvölgyi úti park fejlesztése

A Szépvölgyi úti HÉV megálló és a Lajos utca közötti apró park sokak számára jelenti Óbuda kapuját. A terület jelenleg nem a kerület legszebb arcát mutatja – rendezetlen parkolási helyzet, gyomnövények, szétszabdalt térszerkezet jellemzi.

2014-ben döntött az önkormányzat vezetése a terület megújítása mellett, és megkezdődött a tervezés, melybe – a következő évben – a környékbeli lakosokat, üzlettulajdonosokat is bevontuk. 2017-re zárult le a kiviteli tervezés, a lakossági bevonás a park építése kapcsán és az engedélyezések hosszú folyamata, így már csak az maradt hátra kérdésként, hogy mikor sikerül forrást találni a megvalósításhoz.

2017 decemberében az Önkormányzat 470 forintos kormányzati támogatást kapott, melyet parkfejlesztésre fordíthat. E támogatás révén indulhatott el a parkfejlesztés, 2018. októberében. A park a tervek szerint négy ütemben kerül lezárásra és 2019. márciusában lesz újra használható. A fejlesztés révén egy sokkal kulturáltabb és Óbuda kapujához méltóbb tér üdvözli majd a kerületbe érkezőket és a környéken élőket.

Kapcsolódó anyagok:
http://obvf.hu/az-1848-49-es-emlekpark-es-a-szepvolgyi-uti-park-epulhet-meg/
http://obvf.hu/szepvolgyi/
Az 1848-49-es emlékpark és a Szépvölgyi úti park épülhet meg