Csobánka téri szakrendelő energetikai korszerűsítése

A Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri telephelyén jelenleg járóbeteg szakellátás, gyermek- és felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelő, valamint védőnői tanácsadás működik. A létesítmény építése óta kisebb felújítások, karbantartás jellegű beavatkozások történtek. A közelgő korszerűsítés első ütemben főként energetikai fejlesztést jelent. A további ütemezések megvalósulásával hosszútávú cél, hogy a rendelő komfortosabb, szebb térrel várja a gyógyulni vágyókat, az intézmény fenntartási költségei pedig csökkenjenek.

A 2018 januárjában megkezdett ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS célja az volt, hogy a rendelő épülete komfortosabb, korszerűbb legyen, az intézmény fenntartási költségei pedig csökkenjenek. A fejlesztés keretében a Szakrendelő külső homlokzata került felújításra, hőszigeteléssel, ezt követően pedig a külső nyílászárók cseréjére kerül sor. A munkálatok 2018. június végére fejeződtek be.

A korszerűsítés keretében a rendelő új homlokzati festést és színeket is kapott, valamint új feliratok kerültek fel a homlokzatra, mindkét bejárathoz.

A szakrendelő felújítása tovább folytatódhat, hiszen az EGÉSZSÉGES BUDAPEST PROGRAM támogatásával a Szent Margit Rendelőintézet mindkét telephelye, így a Csobánka téri Szakrendelő is újabb felújítási munkákon fog átesni. Ezek a munkák inkább a belső tereket érintik majd, de modernizálásra kerülnek a gépészeti, informatikai, orvostechnikai berendezések is.

Az EGÉSZSÉGES BUDAPEST PROGRAM ütemezése szerint a szakrendelő felújítása 2019 végén kezdődhet el. A nyári időszakban várható azon épületek felújítása, átalakítása, ahová a Csobánka téri Szakrendelő alapellátáshoz tartozó rendelői költöznek majd át. A Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti Szakrendelő épülete várhatóan 2020-ban kerül felújításra.