Humánerőforrás fejlesztés az Otthoni Szakápolási Szolgálatnál

Szükség lenne még az otthoni szakápolás területére 2 fő (egy gyógytornász és egy szakápoló) szakdolgozó állományba vételére. Ezt elsősorban a NEAK által felajánlott többlet vizit kihasználása és a növekvő ellátotti igények indokolják, másrészt emelkedő tendenciát mutat a pszichésen érintett betegek ellátási szükséglete, akik lényegesen több időt, türelmet és odafigyelést igényelnek, ezáltal ellátásuk nehezíti a folyamatos betegellátást

Az otthonából kimozdulni nem tudó, rászoruló, agyi történésen átesett lakosoknak és hozzátartozóiknak nagy könnyebbséget jelentene, ha logopédus szakember segítené gyógyulásukat.

Nehéz élethelyzetű, súlyos daganatos betegséggel küzdőknek kapaszkodót jelentene, gyógyulásukat segítené, ha mentálhigiénés szakember látogatná meg őket és segítő beszélgetést folytatna velük a lelki egyensúly megtartása érdekében.

A szakdolgozók munkájuk során sokféle élethelyzettel, nehezen feldolgozható esetekkel, mentális nehézségekkel küzdő betegekkel és családtagjaikkal találkoznak. Pszichológus szakember által tartott szupervízió segítené a nehézségek feldolgozását, a kiégés elkerülését.