Iskolaudvar-fejlesztési program 2017. – Bárczi Géza Általános Iskola

2017. január óta az általános iskolák üzemeltetése már nem önkormányzati, hanem állami feladat. A kerület vezetése szeretett volna lehetőséget találni arra, hogy az önkormányzat a váltást követően is támogathassa a kerületi gyerekek testi és lelki fejlődését. Ennek érdekében – önként vállalt feladatként – az önkormányzat meghirdette az Iskolaudvar Fejlesztési Programot. Az idei évben a Bárczi Géza Általános Iskola került bele a programba. Ezt nem csak az udvar állapota indokolta, hanem a pedagógusok és a szülői munkaközösség kezdeményező hozzáállása is. Idén nyáron, a tanítási szünetben tehát a Bárczi udvara újult meg, a diákokkal, szülőkkel és pedagógusokkal közösen kialakított közösségi tervezésben megálmodott terve alapján.

A közösségi tervezésben a diákok „Tájépítészeti Munkafüzet”-et kaptak, mellyel a tájépítészet alapjait ismerték meg, és így olyan tervezési javaslatokat tudtak tenni, melyek a tájépítész tervezők számára feldolgozható, az udvar megújításának valós igényeit tartalmazzák.

A közösségi tervezésen kialakult elképzelések szerinti kivitelezés 2017 december elején zárult le. A fejlesztés keretében felújításra került az egyik focipálya, valamint ülőbútorokkal és játszóeszközökkel bővült az iskola udvara, melyet a gyerekek örömmel vettek birtokba.