Szűrőprogramok

2014-től “Egészségkörút Óbudán” címmel zajlanak az önkormányzat önálló finanszírozása mellett és a szakrendelő szervezésében a kerületi egészségügyi szűrőprogramok. 2011 és 2016 közötti időszakban a Szent Margit Rendelőintézet 89 szűrőnapot szervezett, amelyeken 13 313 fő vett részt. A programsorozat folytatódik 2018-ban is.
Sportolási lehetőségek bővítése
A sportnak az egészségmegőrzés mellett kétségtelenül a közösségépítő szerepe is kiemelkedő. A jövőbeli tervek mindkét terület fejlődését elősegítik:

  • a már minden évben megrendezésre kerülő ingyenes tömegsportrendezvények tovább szervezése a lehető legmagasabb színvonalon (Óbudai Teljesítménytúra, Óbudai Futófesztivál, Tour de Óbuda, Evezős nap, stb.)
  • a helyi lakosság ösztönzése az önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények jobb kihasználására
  • a hátrányos helyzetűek sportolásának támogatása (kedvezményes sportolási lehetőségek, ingyenes sportrendezvények)
  • nyugdíjas korosztály számára kedvezményes sportolási lehetőségek kiszélesítése (további fitneszpark építése, közösségi torna kiszélesítése, nordic walking népszerűsítése, kedvezményes strandbelépő biztosítása)
  • a nyári időszakban a különböző szabadidős versenyek megrendezésének támogatása (baseball bajnokság, úszóversenyek, strandröplabda, tenisz és strandlabdarúgás szervezése)
  • kiszélesíteni a téli sportolási lehetőségeket (pl. közönségkorcsolyázás az Óbudai Gepárd Jégcsarnokban, korcsolyapályák kialakítása több helyszínen, síbajnokság megrendezése).